Menu
 • De agenda is leeg.
 • Home

   12909488_607757172704978_4998834414035775593_o.png

  Maeykehiem.jpg 

  Foto: Boukje Wiersma

                  

  Punt Twa:  voor vrijwillige inzet, mantelzorg en regelhulp in De Fryske Marren       
  Timpaan welzijn en Miks welzijn bundelen sinds oktober 2015 hun krachten op het gebied van mantelzorg, vrijwillige inzet en regelhulp. Dit doen we onder de naam Punt Twa. Twa staat voor twee! Bij Punt Twa staat u er als inwoner van De Fryske Marren niet alleen voor. Goed opgeleide vrijwilligers nemen de tijd om u verder te helpen waar het even niet lukt. De vrijwilligers worden op de achtergrond ondersteund door de beroepskrachten van Punt Twa. Indien de vraag te complex is en niet door een vrijwilliger opgepakt kan worden, wordt één van de beroepskrachten ingeroepen. Waar nodig wordt de hulpvrager doorverwezen naar een andere organisatie die verder helpt.

  Vaak gehoorde vragen bij Punt Twa

  Mantelzorgondersteuning
  “Waar moet ik rekening mee houden als ik mantelzorger ben? Bij wie kan ik terecht als ik zelf even niet kan helpen? Ik maak regelmatig onkosten; heb ik recht op financiële ondersteuning?” Dit zijn zomaar wat vragen die op mantelzorgers afkomen. Punt Twa mantelzorg reikt u graag de helpende hand, biedt een luisterend oor, helpt met vragen en zaken op een rijtje zetten. Punt Twa geeft informatie en advies, ook bij het aanvragen van voorzieningen. Daarnaast organiseert Punt Twa de Dag van Mantelzorg en kunnen mantelzorgers met lotgenoten ervaringen uitwisselen tijdens het Mantelzorg Café.
   
  Regelhulp
  Ook voor hulp bij sociaal juridische vragen kunt u bij ons terecht. Heeft u moeite met het begrijpen of invullen van formulieren? Punt Twa Regelhulp maakt u graag wegwijs. Zo mogelijk wordt u direct geholpen en anders zorgen we ervoor dat uw vraag bij de juiste organisatie terecht komt. Loop gerust eens binnen tijdens ons spreekuur Regelhulp.      
   
  Vrijwilligerswerk          
  Wilt u graag (weer) actief meedoen in de maatschappij en zoekt u vrijwilligerswerk maar u weet nog niet goed wat bij u past en wat de mogelijkheden zijn? Tijdens een persoonlijk intakegesprek zoekt Punt Twa samen met u naar mogelijkheden die bij uw wensen aansluiten. Ook kunt u zich vrijblijvend oriënteren op onze vacaturebank waar u een overzicht vindt van alle actuele vacatures.          
     
  Punt Twa is een samenwerkingsverband van Timpaan welzijn en Miks welzijn op het gebied van vrijwillige inzet, mantelzorgondersteuning en regelhulp in opdracht van gemeente De Fryske Marren. Vanuit drie locaties is Punt Twa u graag van dienst:
  Lemmer (gevestigd in het Dienstencentrum),
  Balk (gevestigd achter het 't Haske),
  en Joure (gevestigd bij Miks-welzijn).         
  Voor de adresgegevens en openingstijden klikt u hier
  .       

  Altijd op de hoogte zijn? Volg dan onze facebook pagina  voor de leukste vacatures, informatie en evenementen voor vrijwilligers. 
                

                             

 • Nieuws

  De Bolder organiseert avond over (mantel)zorg in Lemmer

  donderdag 11 januari 2018
  Lees meer...

  Rond de tafel gesprek : Informatie verwerking & Autisme

  zondag 7 januari 2018
  Lees meer...

  Een koningskoppel

  donderdag 4 januari 2018
  Lees meer...