Menu
 • Agenda

  Training: Werken met vluchtelingen uit Eritrea 

  Op 30 oktober 2017 van 09:00 tot 12:30 uur
  locatie: Miks welzijn Joure
  Lees meer2

  Workshop van passie naar vrijwilligerswerk

  Op 1 november 2017 van 09:00 tot 11:30 uur
  locatie: Miks welzijn
  Workshops Workshop.passie.pdf

   Basiscursus vrijwillige hulpverlening en Sociale Zekerheid   

  Van 8 november 2017 om 09:30 uur tot 15 november 2017 om 12:00 uur
  locatie: Joure
  lees meer
 • Duomeren

  Bij het project Duomeren worden burgers met een lange afstand tot de arbeidsmarkt meer betrokken bij de samenleving door talenten en kwaliteiten te vertalen naar vrijwilligerswerk. Binnen het traject wordt de deelnemer gekoppeld aan een vrijwillig Sociaal Bruggenbouwer en doorlopen zij gezamenlijk het traject. De Sociaal Bruggenbouwer laat de deelnemer zijn wensen en talenten (her)ontdekken en zorgt er als een bruggenbouwer voor dat hij deze wensen en talenten kan vertalen in vrijwilligerswerk. Het doel van het traject is dat de deelnemer MEER inzicht krijgt in zijn talenten en kwaliteiten en deze MEER weet te benutten. Tevens moet het traject ervoor zorgen dat de deelnemer door middel van vrijwilligerswerk weer MEER participeert in de samenleving en dat dit zorgt voor MEER uitzicht op betaald werk.

  Focus op talent
  De oorzaak dat een burger een lange afstand tot de arbeidsmarkt heeft is heel divers. Een chronische ziekte of een gebeurtenis uit het verleden kunnen hiervan de oorzaak zijn. Deze burgers worden veelal op hun beperking benaderd, terwijl ze net als iedereen, talenten en kwaliteiten bezitten die zeer waardevol zijn voor de samenleving en vrijwilligersorganisaties. Met hun bijzondere kwaliteiten en vaardigheden kunnen ze een verrassende kijk op de organisatie leveren en een extra helpende hand bieden. Een potentiële win-win situatie voor vrijwilliger én organisatie wordt dus nog lang niet altijd benut. Vaak hebben organisaties (onterecht) het beeld dat vrijwilligers met een beperking te veel tijd en/of begeleiding kosten. Het project wil met behulp van vrijwillige Sociaal Bruggenbouwers deze twee doelgroepen aan elkaar verbinden.

  Verloop traject
  De deelnemer wordt voor een periode van ongeveer zes maanden gekoppeld aan de Sociale Bruggenbouwer. Tijdens de eerste twee maanden van het traject leren ze elkaar kennen door het ondernemen van activiteiten die bij de deelnemer past. Zo kan de Bruggenbouwer de talenten van de deelnemer inventariseren. Vervolgens ondersteunt hij de deelnemer om deze talenten te vertalen naar passend vrijwilligerswerk. Als de deelnemer gekoppeld is aan vrijwilligerswerk kan ervoor gekozen worden dat de Bruggenbouwer een korte periode meedraait bij het vrijwilligerswerk ter ondersteuning. De organisatie wordt hierdoor ook ondersteund bij het optimaal benutten van de kwaliteiten van de deelnemer. Naast het ondersteunen bij het vrijwilligerswerk, denkt de Bruggenbouwer met de deelnemer mee hoe het vrijwilligerswerk meer uitzicht kan geven op betaald werk.

  Súdwest-Fryslân & Littenseradiel
  Binnen de gemeentes Súdwest-Fryslân en Littenseradiel kent het duo-traject verschillende varianten, light-, medium- en strong traject. Bij een medium en strong traject is er naast de vrijwillig Sociaal Bruggenbouwer een professional actief. Dit omdat de situatie van de deelnemer minder stabiel is en er problemen zijn op verschillende levensgebieden. De ondersteuning richting de deelnemer is vrijwillig waar het kan en professioneel waar het moet.
  Duomeren wordt uitgevoerd in de gemeente de Fryske Marren. In de gemeente Súdwest-Fryslân en de gemeente Littenseradiel loopt het via de aanbesteding.
  Heeft u interesse of vragen, dan kunt u contact opnemen met:
  Gemeente Súdwest-Fryslân & Littenseradiel en de gemeente de Fryske Marren                 
  Judith Velhuizen
  Email:  j.veldhuizen@timpaanwelzijn.nl                 
  Tel. 06 52 68 02 28


 • Nieuws

  Nibud organiseert trainingsdag voor vrijwilligers thuisadministratie

  dinsdag 17 oktober 2017
  Lees meer...

  Aftrap Vrijwilligers Treffen in Joure succesvol.

  dinsdag 10 oktober 2017
  Lees meer...

  Miks welzijn (Punt Twa)  informatie punt Leeuwarden- Fryslân 2018

  woensdag 4 oktober 2017
  Lees meer...