Menu
 • Agenda

  Training: Werken met vluchtelingen uit Eritrea 

  Op 30 oktober 2017 van 09:00 tot 12:30 uur
  locatie: Miks welzijn Joure
  Lees meer2

  Workshop van passie naar vrijwilligerswerk

  Op 1 november 2017 van 09:00 tot 11:30 uur
  locatie: Miks welzijn
  Workshops Workshop.passie.pdf

   Basiscursus vrijwillige hulpverlening en Sociale Zekerheid   

  Van 8 november 2017 om 09:30 uur tot 15 november 2017 om 12:00 uur
  locatie: Joure
  lees meer
 • Beteken ook iets voor een ander... Kom ook naar het Vrijwilligers Treffen.

  donderdag 28 september 2017

  Beteken ook iets voor een ander

  Bron : 50 plus in Friesland  14 september 2017 • Julia van Bohemen
  GVF_3680.jpg
  Foto: Bianca Osinga
  Je wilt iets betekenen voor een ander, maar hoe pak je dat aan? Waar ben je goed in en hoe komt dat in een vrijwillige job het beste tot zijn recht? Dan zou Vrijwilligers Treffen in De Fryske Marren wel eens een mooie gelegenheid voor jou kunnen zijn om je licht op te steken. 
  Vrijwilligerswerk, we kunnen eenvoudigweg niet meer zonder. “Mensen blijven veel langer thuis wonen, maar de verzorgingsstaat brokkelt langzaam af en er wordt meer verwacht van burgers om mee te denken en mee te leven met naasten. Het is belangrijk dat mensen zich betrokken voelen bij een ander en bij de samenleving. En gelukkig doen al heel veel mensen vrijwilligerswerk,” vertelt Karin Nijdam, Sociaal werker bij Miks-Welzijn/Punt Twa die onder meer bemiddelt tussen vraag en aanbod van vrijwilligerswerk.

  Trainingen en workshops

  Om meer vrijwilligers te vinden, is het initiatief ‘Vrijwilligers Treffen’ genomen. Een meet & greet voor mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk in De Fryske Marren en mensen die al vrijwilligerswerk doen. De eerste groep kan kennismaken met vrijwilligersorganisaties in de regio. Vrijwilligers kunnen met elkaar ervaringen uitwisselen. Ook is er veel aandacht voor trainingen en workshops die vrijwilligers kunnen volgen vanuit de Vrijwilligers Academie Friesland en Punt Twa.
  “Het gaat bij het zoeken naar vrijwilligers niet over mensen die ‘niets anders te doen hebben’, maar het gaat om mensen die iets willen betekenen voor een ander en daarin willen investeren. In tijd en met hun hoofd en handen,” aldus de organisatie.

  Programma

  Tijdens het Punt Twa Vrijwilligers Treffen zijn er, naast promotiestands, ook interessante workshops voor (potentiële) vrijwilligers. De workshop ‘Van passie naar vrijwilligerswerk’ laat zien hoe passie en talent tot hun recht kunnen komen in vrijwilligerswerk. In de workshop ‘Vrijwillige inzet, hoe vind je de balans?’ wordt gewerkt aan de balans tussen geven en nemen, want dat leidt tot vrijwilligerswerk met resultaat en voldoening. Tijdens een Meet & Greet kunnen (potentiële) vrijwilligers ervaringen uitwisselen en delen.
  Wie interesse heeft in één van de  workshops kan zich aanmelden; dan ben je verzekerd van een plek en ontvang je een scholingsvoucher van de Vrijwilligers Academie Fryslân met een korting tot wel honderd euro. Aanmelden kan via knijdam@miks-welzijn.nl.
  Workshop bijlage 11 sept 2.pdfWorkshop bijlage 11 sept 2.pdf

  Waar en wanneer

  Joure, vrijdag 6 okt. 16.00-19.00 uur, Miks welzijn, Brugstraat 1
  Balk, vrijdag 13 okt. 16.00-19.00 uur, ’t Haske, Dubbelstraat 10
  Lemmer, donderdag 19 okt. 16.00-19.00 uur ‘t PAC, Straatweg 52-D
   
  Tot dan!
   
 • Nieuws

  Nibud organiseert trainingsdag voor vrijwilligers thuisadministratie

  dinsdag 17 oktober 2017
  Lees meer...

  Aftrap Vrijwilligers Treffen in Joure succesvol.

  dinsdag 10 oktober 2017
  Lees meer...

  Miks welzijn (Punt Twa)  informatie punt Leeuwarden- Fryslân 2018

  woensdag 4 oktober 2017
  Lees meer...