Menu
 • De agenda is leeg.
 • Frij stipers van de Wurkjouwer aan de slag bij The Colorfield Performance

  dinsdag 5 juni 2018
  Wurkjouwer aan de slag bij The Colorfield Performance
   
   Sloten Project Europese hoofdstad 11 en 12 april 2018 043.jpg

  Foto : Hanny van den Berg.
  Frij-stipers (vrijwilligers) van Punt Twa en Wurkjouwer zetten zich in het voor- en najaar van 2018 in voor LF 2018 bij het project The Colorfield Performance in Sloten. Een kunstwerk bestaande uit 499 panelen, gemaakt door 400 kunstenaars.
   
  Kunstenaar Dirk Hakze is de initiatiefnemer van het project. “Samen een enorm kunstwerk maken.” Dat was zijn gedachte. Hij nodigde (inter)nationale kunstenaars uit om van mei tot en met september 2018 samen te werken aan dit project.” Maar hoe organiseer je zoiets? “We zochten in eerste instantie een groep vrijwilligers die ons wilden helpen duizenden palen in de grond te slaan voor de kunstwerken”, vertelt Fettsje Boorsma, coördinator van The Colorfield Performance.
   
  Vele handen maken licht werk
  “Via gemeente De Fryske Marren kwamen we in contact met Karin Nijdam van Punt Twa. Zij werft vrijwilligers voor evenementen in de gemeente. De connectie met Wurkjouwer was toen snel gemaakt.” Afgesproken werd om vanuit Wurkjouwer Frij-Stipers aan te leveren om duizenden palen in de grond te slaan.
   
  In april 2018 plaatsten de groep Frij-Stipers en scholieren van de entree-opleiding van het Friesland College alle palen in de grond. “Met hun hulp konden we in een paar dagen tijd veel werk verzetten”, vertelt Hakze. “Bovendien helpen ze ons ook met de catering en ontvangst van bezoekers. Vele handen maken licht werk!”
   
  In oktober 2018 gaan de Frij-Stipers aan de slag om het veld weer in de originele staat te brengen.
   
  Wurkjouwer
  Wurkjouwer richt zich op activiteiten en scholing om de deelnemer in beweging te krijgen, te ontwikkelen en weer mee(r) te laten doen in de maatschappij. Wurkjouwer is een onderdeel van Pastiel en Empatec en is een samenwerking met de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân.

  (foto; Schilderij van Wiebe van der Zee/ Colour Field Performance Sloten)

  20180516_112948.jpg
  IMG_1828.jpg

  20180516_113422.jpg

   

   
    
   

 • Nieuws

  Hulp bij aanvragen kwijtschelding en/of aangifte belasting?

  maandag 18 februari 2019
  Lees meer...

  Frij Stipers (vrijwilligers)  actief in De Fryske Marren voor LF 2018

  zondag 18 november 2018
  Lees meer...

  *(Gratis) VOG vanaf 1 november 2018 in regeerakkoord

  woensdag 20 juni 2018
  Lees meer...