Menu
 • De agenda is leeg.
 • Frij Stipers (vrijwilligers)  actief in De Fryske Marren voor LF 2018

  zondag 18 november 2018
  Frij Stipers (vrijwilligers)  actief in De Fryske Marren voor LF 2018
  In de laatste maanden van LF2018 kijken we alvast terug op een succesvol jaar met prachtige evenementen in de provincie. Het was niet te missen: de Reuzen, De Stormruiter, en de Tallships in een zonovergoten Harlingen. Maar ook de kleinere initiatieven overal in provincie konden rekenen op een enthousiast publiek.
  LF 2018 heeft Friesland als Culturele Hoofdstad van Europa op de kaart gezet. Dit was niet gelukt zonder de grote inzet van de Friese Mienskip en de talloze  vrijwilligers en bedrijven die belangeloos meewerkten. Samen de schouders eronder. In Friesland weten we hoe dat moet!

  Actief deelnemen als vrijwilliger
  In gemeente De Fryske Marren deden 23 evenementen, voorstellingen en theaterproducties mee aan LF2018. Voor mensen uit de gemeente  met een uitkering was er de mogelijkheid om als vrijwilliger aan de projecten van LF 2018 deel te nemen aan het Frijstiper project; een initiatief van LF 2018 en stichting Wellzo Leeuwarden, in De Fryske Marren uitgevoerd door Miks welzijn. Alle deelnemers kregen  training(en) en werden bemiddeld naar diverse evenementen in de provincie.
  Met het Frijstiper project zijn in De Fryske Marren 22 deelnemers met verschillende achtergronden ingezet tijdens de evenementen en projecten  in de gemeente. Ze assisteerden bij Colourfield  Performance in Sloten, hielpen mee het verkeer in goede banen te leiden bij de opening van de Kulturele route Tjukemar en serveerden daar met hun grootste glimlach hapjes en drankjes. Bij Rock Opera Tommy in Park Herema State in Joure werkten tien deelnemers mee. Ze hielpen in de opbouw, als gastvrouw, als publieksbegeleiders en beveiliging.

  Zinvolle contacten en nieuwe mensen leren kennen
  “Voor een aantal Frijstipers leverde dit zinvolle contacten op en leerden ze nieuwe mensen kennen” vertelt Karin Nijdam  coördinator voor het project in De Fryske Marren. “Voor Richard Hooghiemstra bijvoorbeeld”.  “Hij meldde zich vijf jaar geleden als vrijwilliger bij Miks welzijn en fotografeerde vele activiteiten”. “Voor  het Frijstipers project heb ik Richard in contact gebracht met de organisatie van Rock Opera Tommy  vertelt Karin waar hij alle voorbereidingen en vrijwilligers fotografeerde.”
  Tijdens de Try out  heeft Richard zulke prachtige foto’s  gemaakt van de voorstelling  dat ze gepubliceerd zijn door Omrop Fryslân. Dit leverde hem daarna veel reacties op. “Wie weet kan Richard van zijn hobby nog zijn werk maken.”

  Met de bus van Joure naar Sloten
  Ook Hans van Maurik heeft leuke contacten opgedaan. Elke dag ging hij met de bus van Joure naar Sloten om te helpen bij het grote kunstproject “The Colourfield Performance”  waar 499 schilderijen  werden geschilderd door amateur- en kunstschilders  “Behalve op zondag, want dan reden er geen bussen”, vertelt Hans lachend. Hij assisteerde de organisator en kunstenaar van het project Dirk Hakze  met hand- en spandiensten. | De voormalige timmerman hielp mee om alle schilderijen op ooghoogte te zetten voor de kunstenaars. “Ook zorgde ik er voor dat schilders hun materialen kregen en dat ze in de hitte konden schilderen onder een tentdoek. Machtig mooi was het!” Nu het project ten einde is helpt Hans met het afbreken van alle panelen en heeft hij een uitnodiging gekregen om ook te helpen bij een volgend project. “Dat is aan de andere kant van het land,  dat wordt ‘m niet denk ik.”. “Ik blijf in Friesland!”aldus Hans.
   
   
   

 • Nieuws

  Hulp bij aanvragen kwijtschelding en/of aangifte belasting?

  maandag 18 februari 2019
  Lees meer...

  Frij Stipers (vrijwilligers)  actief in De Fryske Marren voor LF 2018

  zondag 18 november 2018
  Lees meer...

  *(Gratis) VOG vanaf 1 november 2018 in regeerakkoord

  woensdag 20 juni 2018
  Lees meer...