Menu
 • De agenda is leeg.
 • Rond de tafel gesprek : Informatie verwerking & Autisme

  zondag 7 januari 2018

   
   'Informatieverwerking & Autisme, meer begrip voor elkaar.
   
  Mensen verwerken informatie op eigen wijze. Zo staat de radio voor persoon A te luid, terwijl persoon B het te zacht vindt. Toch is er een soort van gemiddelde wat wij ‘gewoon’ noemen.
  Voor mensen met autisme is de informatieverwerking vaak verstoord. Prikkels komen in extreme mate wel of niet, en vaak vertraagd, binnen. Dit geldt voor alle zintuigen en komt tot uiting bij bijvoorbeeld het eten. Immers eten omvat alle zintuigen; smaak, tast (hoe voelt het eten in de mond), geur, geluid (van het kauwen) en ook kijken (de samenstelling van kleuren in je bord). Het is niet voor niets dat mensen met autisme vaak een afwijkend eetpatroon kennen.
  Mede door deze verschillen in bijvoorbeeld de informatieverwerking is het leven voor hen vaak ingewikkeld en moeilijk om de wereld te begrijpen.
  Voor de naaste familieleden is autisme moeilijk te bevatten, er doen zich regelmatig complexe situaties voor.
   
  Miks welzijn organiseert een Rond-de-tafel gesprek over autisme en informatieverwerking. In een Rond-de-tafel-gesprek delen we ervaringen, kennis en dilemma’s over dit onderwerp. Samen kunnen we zorgen delen en informatie winnen.
   
  Het gesprek vindt plaats op:
  Woensdag 17 januari 2018 , Miks welzijn (Brugstraat 1 in Joure), van 9.30 uur tot 11.30 uur.
  De ochtend wordt geleid door Baukje Hofman (Autismedeskundige – www.autico.webklik.nl).
   
  Ben jij ouder/partner/naaste van een persoon met autisme en lijkt deze bijeenkomst je interessant? Dan ben je van harte welkom! Geef je dan op vóór woensdag 10 januari op bij Francien Bekius (fbekius@miks-welzijn.nl) onder vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer.
   

   

 • Nieuws

  Frij Stipers (vrijwilligers)  actief in De Fryske Marren voor LF 2018

  woensdag 18 november 2020
  Lees meer...

  *(Gratis) VOG vanaf 1 november 2018 in regeerakkoord

  woensdag 20 juni 2018
  Lees meer...

  Frij stiper lunchbijeenkomst 8 juni

  vrijdag 8 juni 2018
  Lees meer...